ModelBouwVrienden Hoeksche Waard

Praat- en doe groep modelbouw/modelspoor

ARDUINO

De Molen:

Om een molen op de modelspoorbaan te laten draaien zoals een molen dat in werkelijkheid ook doet kun je diverse aandrijvingen gebruiken. 

Hier is gekozen voor Arduino met een stappenmotor.

Klik op de link:

ARDUINO:

Op dit moment is er nog niet veel rondom Arduino te melden Toen ik van de ModelBouwVrienden hoorde dacht ik dat Arduino hier wel een plaatsje in kon vinden. Achteraf blijkt dat ik dat juist heb ingeschat, dus ga ik hiermee verder.

Dré Jansen.

3D printen

Lang geleden liep ik op een beurs waar ik de 3D-printer tegen kwam. Ik was meteen verliefd !

Printers koop je nu vanaf € 200,- tot € 20.000,- U snapt wel, dat een printer van € 500,-  een beter resultaat geeft dan een goedkoop bouwpakketje ! Toch heeft een bouwpakket grote voordelen: je kent je printer, dus bij storingen kun je het zelf eenvoudig oplossen, immers je kent je printer !

Het printen zelf is vergelijkbaar met een "lijmpistool", maar dan computergestuurd. Laag voor laag wordt het voorwerp opgebouwd.

Dit in tegenstelling tot een frees, waarbij uit een blok, materiaal wordt weggesneden totdat uiteindelijk het voorwerp overblijft.

Geprinte voorwerpen kun je schuren, want de laagjes blijven zichtbaar, daarnaverven,hoort allemaal bij de hobby. Voor kleine voorwerpen is bv. nagellak prima verf, compleet met kwastje te koop. Voor grotere objecten is nagellak wat duur, kies dan voor acrylverf.

Op internet vindt je ontzettend veel voorbeelden, downloaden en printen maar ! voor sommige bestanden moet je betalen, maar er zijn veel gratis modellen beschikbaar.

Het is natuurlijk véél leuker om zelf te tekenen, een eenvoudig en gratis tekenpakket is "Tinkercad", maar wil je meer kies dan voorbv "Fushion" of "Onshape". Professioneel en . . . . . gratis. Voor ons hobbyisten is hetprijskaartje vaak een belemmerende factor, hier dus niet ! Welk pakket je kiest is weer afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Voor elk pakket geldt: een cirkel is rond en een streep is een rechte lijn. Probeer er maar een uit en kies wat jij het prettigst vind.

Groeten

Dré Jansen


ModelBouwVrienden Hoeksche Waard
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin